Latex spuiten door Nieuwenhuijse Schilderwerken

Heeft u een nieuwbouw woning in Hengelo of in de omgeving van Hengelo gekocht? In de meeste gevallen moeten de wanden en plafonds dan nog worden afgewerkt. U kunt er dan voor kiezen om alles in één keer te laten schilderen. Uw woning is dan meteen helemaal af. Grote oppervlaktes zijn uitermate geschikt om met een spuitsysteem van een nieuwe verflaag te worden voorzien. Ook als u uw huidige woning wilt opfrissen met een verfbeurt of nieuwe kleuren wilt aanbrengen in het interieur, is latex spuiten de ideale oplossing. Uiteraard geldt dit ook voor bedrijfspanden.

Latex spuiten

De voordelen van latex spuiten

Wanden en plafonds zijn sneller geverfd met een spuitsysteem dan met een roller. Onder hoge druk wordt de verf verneveld en aangebracht op de ondergrond. Vanwege de nevel is het verstandig om de vloeren en eventuele meubels goed af te plakken en af te dekken. Bij nieuwbouw is het dus helemaal een snelle werkwijze. Zonder vloeren en meubels kan een schilder meteen aan de slag gaan. Omdat latex spuiten sneller gaat dan verven met een roller, is het in de meeste gevallen voordeliger per vierkante meter. Dit gaat niet op als u meerdere kleuren wilt. Dan moet het systeem tussendoor worden gereinigd.

Egale dekking

Een ander groot voordeel van latex spuiten is dat er geen structuur achterblijft. Dit betekent dat de oppervlakte op een egale en strakke manier wordt afgewerkt en dat er geen kleurverschillen zijn. Als de ondergrond niet egaal en glad is, blijft na het spuiten de structuur van de ondergrond zichtbaar. In principe is iedere ondergrond geschikt om te spuiten met latex. Gipsplaten, steen, pleister of behang, maar ook kozijnen en deuren zijn met een spuitsysteem te verven. Latex is in iedere gewenste kleur te mengen, net wat u wilt.

Vakmanschap

Als ervaren schilder is een goed eindresultaat het belangrijkste. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste materialen en apparatuur. Dit geldt natuurlijk ook als het gaat om latex spuiten. Werken met de beste spullen geeft het mooiste resultaat en zo heeft u er het langst profijt van. Het kan voorkomen dat er voorbereidingen moeten worden getroffen voordat de latex aangebracht kan worden.

Isoleren en impregneren

Bij nieuwe woningen met nieuw stucwerk of andere sterk absorberende ondergronden, wordt de latex opgenomen door de ondergrond. In dat geval moet de ondergrond eerst worden geïmpregneerd. Door het impregneren krijgt u een beter resultaat. Verontreinigde ondergronden, bijvoorbeeld wanden met nicotine- of vochtplekken, hebben ook een behandeling nodig. Dit zogenaamde isoleren voorkomt doorlekken van de verkleuring en het vuil. Ook hecht het latex daarna beter. Impregneren, isoleren en ook de voorbereidingen met betrekking tot het afdekken en afplakken doen wij uiteraard graag voor u. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen via 06-16602911. Voor het latex spuiten van uw woning en andere klussen komen wij graag bij u langs.

Contact schilderswerken Karregat

    Vrijblijvend offerte aanvragen